Foto: Johan Nilsson/TT

Flera misstänkta inbrott i länet under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer sitter nu anhållna i länet misstänkta för stöldbrott som ägde rum under tisdagen.

En man och en kvinna ska ha kört en stulen bil från Norge till Rossön i Strömsunds kommun.

Vid 14-tiden på tisdagen larmade någon från allmänheten polisen när de misstänkte att de två höll på att göra inbrott i en fastighet i Rossön. Men när polisen kommer till platsen är det oklart om de gjort inbrott eller inte.

– Nu håller vi på att utreda saken, säger jourhavande förundersökningsledare Bengt Lövros.

Mannen och kvinnan greps av polisen och anhölls senare av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

– Just nu håller vi på att titta på olika beslag. Det är rätt mycket grejer som vi ska kolla och många som ska höras, säger åklagare Håkan Andersson.

Ytterligare två anhållna

Ännu en annan man och en kvinna sitter anhålla misstänka för försök till grov stöld efter att de försökt bryta sig in i ett flerfamiljshus i Lugnvik.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan 22 på tisdagen. När polisen kommer till platsen tar de mannen och kvinnan på bar gärning när de försöker bryta sig in i ett källarförråd i fastigheten och de grips på platsen och anhålls några timmar senare.

Allt fler inbrott i länet

För två veckor sedan upptäcktes fjorton inbrott i Region Nord under bara en vecka, vilket är mer än normalt. På en dag upptäcktes fyra inbrott i Jämtlands län.

LÄS MER: Polisen varnar för tjuvliga

Efter det gick polisen ut och varnade för att det eventuellt rör sig om en tjuvliga som rör sig i hela regionen. Men enligt Bengt Lövros finns det i nuläget ingen koppling mellan denna liga och de fyra personer som nu sitter anhållna.

– Det finns ingen solklar koppling och vi tror att det rör sig om skilda händelser, säger Bengt Lövros.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.