Foto: TT

Polisen varnar för tjuvliga

Efter en vecka med en våg av inbrott i länet går nu polisen ut och varnar allmänheten och uppmanar grannar att hjälpa varandra när någon är bortrest.

Bara under den senaste veckan har fjorton inbrott upptäckts i Region Nord, vilket är mer än normalt.

Under en dag upptäcktes inte mindre än fyra inbrott i Jämtland och nu misstänker polisen att det kan röra sig om en tjuvliga som rör sig i hela Region Nord.

De senaste inbrotten har inträffat när tjuvarna till exempel tagit sig in via balkongdörrar och stulit saker som är lätta att komma över, som smycken, guld och kontanter.

Grannar ska hjälpas åt

Nu uppmanar polisen invånarna i länet att vara vaksamma och framförallt att man ska ta hjälp av grannar när man reser bort. Det kan till exempel handla om att din granne kastar lite sopor i din soptunna och att de ser till att soptunnorna står ute när de ska tömmas.

Polisen varnar för att tjuvar kan använda sig av vissa knep för att se om du är hemma, till exempel att de lägger en sten på din soptunna, vilket man ska vara uppmärksam på.

Polisen tipsar även om att man ska fundera över det faktum att man delar med sig av att man ska bort på sociala medier och hur man förvarar sina värdesaker.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer