Foto: Polisen

Frösömord i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Fallet där en kvinna är åtalad för att ha knivdödat en man på Frösön i oktober förra året har varit uppe i Hovrätten. Både försvar och åklagare yrkade på att tingsrättens dom ändras.

Kvinnan dömdes i mars av Östersunds tingsrätt för mord till fängelse i 16 år. Både åklagaren och kvinnans försvarare överklagade domen till hovrätten.

– Jag vill i första hand att rubriceringen ändras till dråp, säger kvinnans försvarare Andreas Victor. Skulle rubriceringen fortsatt vara mord, så yrkar jag på ett mildare straff.

Man dödad på Frösön 2016

Åklagaren, Emil Westlin, har i sin överklagan yrkat på livstids fängelse i första hand, eller att straffet förlängs till 18 års fängelse.

Det var i oktober 2015 som kvinnan knivhögg en bekant man till döds i en lägenhet på Frösön. Kvinnan har erkänt sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död.

Under tiden som kvinnan satt häktad gjordes en så kallad stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visade att kvinnan led av en störning, men att den inte var allvarlig.

Hovrättens dom kommer den 18 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man dödad på Frösön 2016

Mer i ämnet