Foto: Polisen

Oenig hovrätt fastställer morddom

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten fastställer domen på 16 års fängelse för kvinnan som i oktober knivdödade en man på Frösön. Men rätten var inte enig.

I tingsrätten dömdes den 35-åriga kvinnan till 16 års fängelse för mord. I oktober knivdödade hon en 43-årig man i hans hem på Frösön. Under utredningen har det kommit fram att kvinnan planerat mordet. Men hon har hävdat att hon inte hade uppsåt att döda mannen när hon knivhögg honom.

Både kvinnans advokat och åklagaren överklagade tingsrättens dom till hovrätten. Kvinnans advokat ville att brottsrubriceringen ändrades till dråp, eller att straffen mildrades. Åklagaren å sin sida ville ha ett skärpt straff till 18 års fängelse.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom till fängelse i 16 år för mord. Men rätten var inte enig. En nämndeman ville att kvinnan skulle dömas till 18 års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man dödad på Frösön 2016

Mer i ämnet