Arkivbild. Foto: TT

Häradsgården och Ängegården får egna tillagningskök

Publicerad

Boende på Ängegården i Brunflo och Häradsgården i Lit kan nu se fram emot att få äta mat lagad på plats och kunna äta på restaurang.

Det är vård- och omsorgsnämnden som nu har godkänt ett förfrågningsunderlag, gällande drift av tillagningskök och restauranger på Häradsgården och på Ängegården.

Restaurangerna kommer att erbjuda servering både för dem som bor, deras anhöriga och övriga medborgargrupper, som besöker kommunens mötesplatser.

– Fler äldre kommer att kunna må bra och njuta av en god måltid, som god, näringsrik mat och gott sällskap, säger Mona Modin Tjulin, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

”Är mycket efterfrågat”

Mona Modin Tjulin tror att Ängegården och Häradsgården nu kommer bli mer attraktiva som särskilda boenden.

– Men framförallt kommer äldre Litsbor och Brunflobor kunna äta tillsammans med anhöriga och vänner. Det här är mycket efterfrågat, och nu håller vi tummarna för att många entreprenörer lämnar anbud, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.