Foto: Räddningstjänsten

Jamtli-byggnad brann ned till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad började under långfredagens morgon att brinna på Jamtli. Räddningstjänst befarade att branden skulle sprida sig på området men lyckades begränsa branden till byggnaden. Polisen utreder nu brott, eftersom man inte ser någon naturlig förklaring till branden.

– Det handlade om ett gapskjul, ett slags vindskydd som hade börjat brinna när vi kom fram, säger räddningstjänstens inre befäl Henrik Jönsson och fortsätter:

Det var vid 05-tiden som räddningstjänsten larmades till Jamtli-området efter larm om en pågående brand. Väl på plats var byggnaden övertänd och helt omöjlig att rädda.

– Vi befarade att branden snabbt kunde sprida sig, bland annat ligger Lillhärdalsgården i närheten, men vi lyckades få kontroll över situationen.

Än så länge är det oklart var som orsakat branden. Inga människor fanns inne på museiområdet när räddningstjänsten kom fram.

”Ingen naturlig orsak”

Polisen har varit på platsen och tagit upp en anmälan.

– Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse, vi ser ingen naturlig orsak till varför den här branden skulle ha startat, säger Magnus Hamstig, Jämtlandspolisens vakthavande befäl.

Polisen har ännu vid 13-tiden ingen misstänkt för brottet.

– Nej i nuläget har vi inga spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.