Johannes Merbom vd Östersundshem till vänster och Unto Järvirova, styrelseordförande i Östersundshem till höger Foto: SVT

Knapphändiga kommenterar kring medarbetarenkät

Uppdaterad
Publicerad

Varken vd:n Johannes Merbom eller styrelseordförande Unto Järvirova vill säga så mycket kring den medarbetarenkät som gjorts på Östersundshem och där det finns kritik mot Merbom som ny vd. I klippet ovan hör du vad de har att säga.

SVT Nyheter Jämtland har inte själv tagit del av resultatet från medarbetarenkäten, men det har P4 Jämtland och Östersundsposten.

Enligt P4 Jämtland så visar enkäten ett stort missnöje med den nytillträdde vd:n Johannes Merbom.

Östersundshem

Lågt förtroende från personalens håll

Förtroendet för honom från personalen är lågt och i medarbetarenkäten skriver medarbetarna om Merbom att han ”inte är tillräckligt kompetent för att leda Östersundshem” och att han ”har en auktoritär ledarstil.”

Resultatet från medarbetarenkäten var uppe på Östersundshems styrelse igår, men kommentarerna från ledningen är knapphändiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet