Kommunalrådet chockad

Publicerad

Igår framkom kritik mot räddningstjänstens insats vid branden i föreningshuset i Hackås. Kommunalrådet i Bergs kommun Therese Zetterman, som även hon bor i Hackås, är chockad över utgången av räddningsinsatsen.

När föreningshuset i Hackås brann ned till grunden var det många som såg hela händelseförloppet.  Men utgången av räddningsinsatsen var allt annat än vad många trodde.

– Jag hör ju till dem som trodde att vi skulle ha ett rökskadat hus inte ett nedbrunnet hus, säger Therese Zetterman (S) kommunalrådet i Bergs kommun.

Branden i Hackås

Igår kom det frågor från bybor om huruvida räddningstjänsten gjorde rätt vid insatsen och om huset kunde ha räddats, men räddningsstjänsten anser att de gjorde allt rätt.

– Det är en ny frågeställning för mig, jag förutsätter att de gjort allt de kunnat men om det finns de som har frågor så tycker jag att man ska söka svar säger Therese Zetterman (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Hackås

Mer i ämnet