Utreder sin insats

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer räddningstjänsten att göra en utvärdering av sin insats vid branden i Hackås som totalförstörde föreningshuset.

Räddningstjänstens insats vid branden i Hackås har ifrågasatts. Så räddningschefen Lars Nyman kommer nu starta en internutredning av insatsen, där man samlar in information från framförallt räddnignsledaren men även från andra brandmän på plats för att se vad man gjorde och om de va rätt.

– Varför gjorde vi si och varför gjorde vi så och vad ska vi göra nästa gång det är syftet med utredningen, säger Lars Nyman räddningschef.

Branden i Hackås

Så om fel ha begåtts så finns de ingen enskild så få stå till svars. Utan man sammanställer vad man gjort rätt och fel och lägger in det i utbildningssyfte framöver.

Är det bra att man enbart utreder sig själva i ett sånt här läge?

– Ja just nu finns det inget annat men vi gör ju det här för att vi ska lära oss och utveckla och se om vi kunde gjort på något annat sätt, säger Lars Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Hackås

Mer i ämnet