Foto: SVT

Läkaren i Myrviken försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Den tredje och därmed den sista fasta läkaren på Myrvikens hälsocentral har sagt upp sig. Det är stafettläkare som nu kommer få lösa den akuta bemanningen.

Tidigare har två andra fasta läkare på hälsocentralen sagt upp sig och nu menar Johan Färnqvist att hans arbetssitation som ensam läkare är ohållbar och har därmed beslutat för att sluta.

– Det är med sorg. Jag känner med befolkningen och vill jobba här, säger han.

”Det är förskräckligt”

Johan Färnqvist menar att det är en väldigt bra arbetsplats men att det inte går att bedriva en sjukvård i Myrviken med endast en fast läkartjänst.

– Vi måste få en förändring här, vi kan inte låtsas som att vi inte har ett problem.

Beslutet är något som patienterna på Hälsocentralen sörjer.

– Det är förskräckligt. Jag är jätteledsen för det, säger Ann-Britt Färnström, som menar att hon går miste om en jättebra läkare.

Försöker hitta lösning

Anna Granevärn, primärvårdschef i region Jämtland Härjedalen säger att de gör sitt bästa för att få tillbaka fasta läkare till Myrviken, vilket de bland annat försöker göra genom att höja lönerna.

I nuläget finns det ingenting som tyder på att hälsocentralen kommer läggas ner, utan den rullar på i vanlig ordning.

Hoppas på ny läkare

Johan Färnqvist hoppas att Myrviken får en ny läkare. Om det händer så kommer han själv också att söka sig tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.