Foto: SVT

”Mystisk väska innehöll fastgjuten dator”

Uppdaterad
Publicerad

Ett tjugotal poliser arbetade på tisdagen i länsstyrelsens lokaler, som blivit utrymda. Delar av centrala Östersund hålls avspärrade av polis.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot efter att en mystisk väska hittats på länsstyrelsen i Östersund. Enligt SVT nyheter Jämtlands team på plats är ett tjugotal poliser just nu inne i lokalerna.

LÄS MER: Explosionsrisk vid länsstyrelsen

De anställda som tidigare fick utrymma sin arbetsplatser på länsstyrelsen har ännu vid 13-tiden inte fått återvända in i huset. Och delar av centrala Östersund är fortfarande avspärrat.

– Dom hade sett en mystisk väska i ett sammanträdesrum, som innehöll en dator som tydligen var fastgjuten i den här väskan och någon lapp på. Och då säkerhetsrutinerna säger att då ska vi utrymma lokalerna, säger länsrådet Bengt-Åke Strömquist till SVT Nyheter Jämtland.

Uppgifterna har inte bekräftats av polisen.

Något besked om ifall polisens bombgrupp är på väg till Östersund har vi ännu inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.