Foto: TT/SVT Design

Mystiska besökaren känd av polisen sedan tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Den mystiska mannen som gjort flera besök hos äldre människor runt om i länet är fortfarande på fri fot. Men polisen tror sig veta vem mannen är då han är känd av polisen sedan tidigare.

Under de senaste dagarna har äldre personer i bland annat Östersund, Svenstavik, Strömsund och Hammerdal fått mystiskta besök av en man som uppgett att han är polis, rörmokare eller från hemtjänsten.

I Hammerdal blev en äldre man av med 15.000 kronor, men när det gäller de övriga besöken så har inget rapporterats stulet.

Brott mot äldre i Jämtland

Misstänker en och samma man

Redan i lördags trodde polisen sig veta vem den misstänkte man var efter att ha hämta in en övervakningsfilm från OKQ8 i Hammerdal. Nu fortsätter polisarbetet.

– Vi ska göra förhör med fotokonfrontationer för att se om målsägande känner igen den här mannen, säger Agneta Brovenius, förundersökningsledare hos polisen i Jämtland på tisdagen.

I nuläget har flera förhör gjorts med målsägande, och ytterligare förhör är planerade, men den misstänkte mannen har ännu inte tagits in till förhör.

Misstänks för fler brott

Enligt Agneta Brovenius är mannen även misstänkt för andra brott.

– Vi har jagat honom i andra ärende, en massa trafikbrott där vi stoppat honom flera gånger. Vi kan ha tagit hans bil vilket gör att han kanske rör sig långsammare, säger Agneta Brovenius.

Polisen förvirrades av olika signalement

Till en början uteslöt polisen inte att det rörde sig om samma man. Efter förhör med flera målsägande gick polisen sedan ut med tre olika signalement, men nu arbetar de med teorin att det rör sig om en och samma man.

– Han har bytt kläder mellan besöken och målsägande och vi har blivit förvirrade av olika signalement, säger Agneta Brovenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott mot äldre i Jämtland

Mer i ämnet