ÖFK krossade Norrköping i cupfinalen

ÖFK har tagit sin första titel. Torsdagens final i Svenska cupen, mot Norrköping, slutade med förkrossande 4-1.

Matchen började mycket bra för hemmalagets del. Efter cirka en kvart spelad så ledde laget med 2-0 inför rekordpubliken på Jämtkraft arena. Men innan halvleken var över hade IFK Norrköping definitivt jobbat sig in i matchen.

Östersunds Ken Sema jublar tillsammans med publiken efter att Östersunds blivit cupmästare i Svenska Cupen. Foto: BILDBYRÅN
ÖFK – Final i Svenska Cupen

Andra halvleken handlade om kämpatag och krigande. Norrköping låg på och fick dessutom reducera efter en straff. Aly Keita räddade själva straffen men returen slogs in av Norrköping.

Se också: Publikbilder från läktaren när ÖFK vann

Sedan vare det en mycket tät matchbild. Inte helt olik den som ÖFK spelade mot Häcken. Men med tio minter kvar gjorde Alhaji Gero först 3-1. Några minuter senare gjorde Saman Ghoddos 4-1 med  ett avslut rätt upp i ena krysset.

ÖFK är därmed svenska cupmästare och nu väntar spel i Europa i sommar, i form av en kvalplats till Europa League.