Östersundshems tillförordnade vd Christer Sundin aviserar att det kan bli en presskonferens på tisdagen. Foto: Arkiv SVT

Östersundshem gör drastisk personalminskning

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshem kommer att minska antalet anställda från 69 till 45. Personalen informerades om detta under måndagen och en bakgrund ska ha varit omfattande nedskrivningar.

Uppgifterna om personalminskningen publicerades av op.se på måndagseftermiddagen.

Trots att Östersundshems fastighetsbestånd, efter en affär med Rikshem, minskat från över 5 000 bostäder till i dag 3 800, så har personalen under den här tiden nästan fördubblats, till nuvarande 69.

Östersundshem

I sitt bokslut för 2018 har Östersundshem gjort nedskrivningar på 200 miljoner kronor. De går att hänför att olika omständigheter, bland annat det huskomplex som kallas Fjällblicken.  När sluträkningen kom visade det ha blivit en förlust.

Bolaget har på senare år också haft en uppmärksammad arbetstidsförkortning med 6 timmars arbetsdag. Det är ännu oklart hur det blir med detta i framtiden.

Östersundshem har bjudit in till en presskonferens kl 9 nu på tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet