Foto: SVT

Publiksiffran långt från målet

Uppdaterad
Publicerad

Världscupspremiären lyckades inte locka de 25 000 som arrangörerna satt upp som mål för veckan.

Publiksiffrorna för världscupen i skidskytte kan bli avgörande för framtida världscupspremiärer. Det kunde vi berätta tidigare i veckan. Frågan är om de preliminära siffrorna för veckan på 15 200 är tillräckligt för att nöja International Biathlon Union, IBU. Publikmässigt är ändå årets vecka ett fall framåt jämfört med förra året.

Rent sportsligt så bjöd veckan på många bra resultat.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

– Personbästa i sprint, personbästa i jaktstart, en femte plats i mixed stafett, riktigt bra, säger Elisabeth Högberg som i dag slutade på en 16:e plats.

Debutanten Linn Persson är också nöjd med veckan.

– Först och främst har det varit väldigt kul, säger hon. Det är häftigt att köra här på hemmaplan med publiken. Det har  varit en bra vecka.

Tysken Wolfgang Pichler är i år tillbaka i det svenska landslaget som tränare. En av hans gamla adepter, Anna-Carin Zidec tror att hans träning är svaret på framgångarna:

– Jag tror han betyder väldigt mycket, säger Anna-Carin Zidec. Jag tror det är dels därför flera svenska åkare har tagit ett steg framåt i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Mer i ämnet