Simon Fourcade, Frankrike, på onsdagens världscuptävling i skidskytte i Östersund. Senare på kvällen upptäcktes att skidutrustning stulits från det hotell som han bor på. Foto: TT

Skidskyttetjärnor bestulna på utrustning

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytteåkare har blivit bestulna på skidor, stavar och pjäxor på ett hotell i Östersund.

Enligt polisanmälan ska utrustningarna stulits i en korridor utanför rummen  någon gång mellan tisdag och  onsdag. Enligt polisen är det den franska skidskytten Simon Fourcade samt tre  andra åkare som blivit av med utrustning för tusentals kronor.

Jourhavande förundersökningsledare Per Thelin säger till SVT att det försvunnit två par skidor, två par stavar, två par pjäxor samt ett stavfodral. Han uppger att det är den franske åkaren Simon Fourcade och en landsman , samt österrikarna Julian Eberhard och Sven Grossegger.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Polispatrullen var på platsundersökning på onsdagskvällen efter att stölderna upptäckts. Enligt Per Thelin har förövaren valt ut ett par skidor, ett annat par pjäxor och så vidare. Allt togs inte från samma plats i hotellets korridor.

– Vi tycker det är förfärligt, säger Nicki Eby, chef för Scandic Syd, till ÖP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte i Östersund 2015

Mer i ämnet