Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar EM-generalen Per Bergman om oron inför mästerskapet: ”Vi var i slutet av en pandemi”. Foto: SVT

Trots kort varsel och glesa läktare – Östersunds curlingklubb gick plus på EM

Publicerad

Nu har det gått ett drygt halvår sedan Östersunds curlingklubb med kort varsel arrangerade curling-EM. Nu har klubben summerat utgifter och intäkter efter mästerskapet i november – och trots glesa läktare och kort tid för förberedelser gick ekonomin ihop.

Ryssland tappade EM i och med den fullskaliga invasionen i Ukraina. Då klev en relativt liten klubb fram, Östersunds curlingklubb. Under fyra månader fixade de ett arrangemang med lag från 27 länder. Både Östersund Arena och gamla curlinghallen behövdes.

– Det fanns ingen tvekan. Men det är klart att med mer tid hade vi haft lättare att hitta sponsorer och annat, säger EM-generalen Per Bergman.

Budgeten höll trots liten publik

Med hjälp av sponsorer och företag som ställde upp med material och arbetskraft renoverade man curlinghallen till ett värde av 250 000 kronor.

– Vi fick även 150 000 kronor av Östersunds kommun för att vi släppte B-hallen i Östersund Arena till konståkning, säger Per Bergman.

Det var färre än väntat på läktarna.

– Men vi klarade budget ändå. Vi har 230 000 som går direkt in i klubben. Jag vill helst att pengarna går till ungdomar och rekrytering, säger Per Bergman.

I klippet tittar EM-generalen Per Bergman tillbaka på EM .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.