• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Andreas Lindell med barnen Axel och Vera Foto: Linda Mathillas

Blandade känslor till snön

Uppdaterad
Publicerad

Snön möttes med blandade känslor i länet under måndagen. I en av länets pulkabacke var det bara glädje. Axel Lindell susade ned för backen i Friaredalen i Jönköping. Men pappa Andreas hade hellre sett att våren fått stanna kvar.

Det har kommit rejält med snö i Jönköpings län det senaste dygnet. På sina håll uppemot 15 cm. I Friaredalen i Jönköping träffade vi flera barn som var mer än nöjda med att våren fått ett rejält bakslag.

För Axel Lindell var snön välkommen. Men pappa Andreas hade hellre sett att det blivit vår.

– Egentligen vill jag inte ha någon snö alls. Jag vill gärna ha strand och vågor, säger han.

Samtidigt är han glad för barnens skull eftersom de uppskattar vintern.

Hur länge tycker du att snön ska ligga kvar?

– Några dagar till så barnen får åka av sig men sedan får det gärna bli vår igen.

Våren kom av sig

Meteorologiskt hade våren redan kommit till Jönköpings län men kom alltså av sig. Något som inte är ovanligt i mars månad.

– Rent meteorologiskt har våren kommit till hela Götaland, men bakslag hör också våren till. Så det är inte så ovanligt att den här typen av svängningar inträffar under mars månad, säger Nitzan Cohen, SVT Nyheters meteorolog.

I pulkabacken träffar vi också Lina Lindström med barnen Tuva och Henry Lindström Vik.

– Det är väl både kul och lite jobbigt att snön har kommit. Nu har man ju börjat längta efter våren mer, säger Lina Lindström.

Och när SVT frågar Axel Lindell om han ändå inte allra helst hade velat ha sol och värme svarar han kort och gott:

– Jo.

Vad hade du gjort då?

– Badat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.