Foto: Stefan Gustavsson / TT

Bytet – 600 kartonger tuggummi

Uppdaterad
Publicerad

Stöldgodset vid en kapellskärning under natten tisdagen var av det ovanliga slaget. 600 kartonger med tuggummi stals ur lasten, och polisen tror att det finns en marknad för stöldgodset utomlands.

När en lastbilschaufför vaknade på tisdagsmorgonen, vid rastplats Vätterleden strax norr om Jönköping, upptäckte han att någon skurit upp kapellet på hans lastbil. Tjuvar hade under natten tagit sig in och stulit 600 kartonger tuggummi till ett okänt värde.

– Faktum är att de hade skurit ett titthål i kapellet först så det var troligtvis tuggummi som de var ute efter, säger Tommy Thorngren, polisens presskommunikatör.

Är de vanligt att just tuggummi stjäls på det viset?

– Jag känner inte till någon kapellskärning, men för något år sedan hade vi i Jönköpings län ett antal större snatterier där företrädelsevis tuggummi stals. Vi tror att det finns en marknad för det här i andra delar av Europa.

Lastbilschauffören anmälde händelsen till polisen. I nuläget finns ingen misstänkt för stölden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.