Dalviksskolan klass 5A är en av klasserna som tävlar. Foto: Håkan Montelius

Här är deltagarna i Vi i femman

Publicerad

Idag avslöjades det vilka femteklassare i länet som ska tävla i Vi i Femman nästa år. Totalt åtta klasser har kvalificerat sig till radiotävlingen.

Under tisdagen presenterade Sveriges Radio Jönköping vilka åtta skolor som ska vara med i Vi i Femman nästa år.

Det blir klass 5C på Attarpsskolan i Bankeryd, 5A på Dalviksskolan i Jönköping, 5D på Enehagens skola i Värnamo, 5F på Junkaremålsskolan i Tranås, 5B på Nyarpsskolan i Bankeryd, 5B på Torpaskolan i Jönköping, 5A på Torps skola i Bankeryd och 5A på Ölmstadskolan i Ölmstad.

Närmare 70 000 elever har deltagit i uttagningstävlingarna som skedde i november. I Jönköpings län deltog totalt 160 klasser i uttagningen.

Den första deltävlingen sänds tisdagen den 17 januari i P4 Jönköping. Två av åtta lag från länet går vidare till en radiofinal och ett av dem sedan vidare till riksfinalen i TV där 25 lag från Sverige deltar. 

I år är det 53 år sedan Vi i femman sändes för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.