Även om det så smått börjar bli en vana för restaurang Kärrsliljan att vinna utmärkelsen bästa äldrematen, så är det inte mindre betydelsefullt.
– Det måste snarare betyda att vi verkligen är bra eftersom vi vunnit flera gånger, säger Lena Bergström.
Vad är det som gör er så bra?
– Personalen tror jag. Vi har så duktiga och kompetenta medarbetare som har ett brinnande engagemang och bryr sig. Och så har vi bra råvaror och en bra organisation.
Lena Bergström berättar att köket ligger mitt i smeten med både äldreboendet och hemtjänsten nära.
– Vi har har nära kontakt med gästerna och får direkt feedback. Det tror jag är viktigt.
Förbättringsmöjligheter finns
Testbesöken som SPF har gjort har skett under hösten 2016 och vintern 2017 i länets alla kommuner. Det är sjunde gången som de utnämner bästa och sämsta maten.
Och trots att Kärrsliljan nu vunnit fyra år i rad finns det ändå sådant som kan förbättras, enligt kostchefen.
– Det gör det absolut. Vi vill jobba mer med energi- och proteinrik mat. Särskilt till dem som bor hemma och får mat via hemtjänsten. Få ett bättre samarbete med sköterskorna så att de som behöver får energirik mat. och så vill vi jobba vidare med att subventionera lunchpriset för pensionärer. Alla som vill får ju komma hit och äta.
Maten på äldreboende kritiseras ofta. Vad säger du om att det kanske är sämre mat på många ställen?
– Jag tror att på vissa ställen är det säkert dåligt, men på de allra flesta serveras bra mat. det är lite oförtjänt kritik och ofta lyfts skräckexempel fram. Det är synd.