Foto: SVT

Döms till fängelse för knivstick

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Värnamo döms till fängelse i ett år och fyra månader efter att ha stuckit en kniv i sidan på en annan man i somras.

Det var den 28 juni som två män och en kvinna skulle köpa narkotika i en bostad i Värnamo. Senare på dagen kom de tillbaka för att hämta narkotikan.

Kvinnan gick in i bostaden, men kom strax efteråt ut med säljaren av narkotikan efter sig. Kvinnan blev slagen och sällskapet lämnade adressen, men mannen i 20-årsåldern följde efter.

Punkterade lungan

Han högg med en kniv mot en av männen som fick ett sår på handen. Nästa utfall med kniven träffade mannen i sidan. Den knivstuckne mannen har uppgett att det då svartnade för ögonen och att han inget minns förrän han vaknade upp på sjukhus.

Ena lungan på mannen punkterades och tingsrätten konstaterar i sin dom att sticket varit livsfarligt. Därför dömer rätten gärningsmannen till fängelse i ett år och fyra månader. Han döms även att betala ett skadestånd till den knivskurne mannen på 52.400 kronor.

Hävdar nödvärn

Den dömde gärningsmannen har erkänt att han har orsakat dessa skador på den andre mannen med ett multiverktyg. Men han har hävdat att det har skett i nödvärn eftersom han ska ha blivit attackerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.