Foto: SVT

Fängelsedömd för mordförsök vill få lindrigare straff

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åring som i början av mars blev dömd till 10 års fängelse för mordförsöken på Öxnehaga överklagar domen till hovrätten. Mannen har också begärt att få en ny försvarare och önskar den kände försvarsadvokaten Leif Silbersky.

Två personer en 23-årig och en 22-årig man stod åtalade för mordförsöken efter att två personer besköts i juli förra året. Båda dömdes till fängelse, 23-åringen till tio år för mordförsök medan 22-åringen bara dömdes för skyddande av brottsling och fick åtta månaders fängelse.

Stjärnadvokat ska hjälpa

23-åringen vill få ett lindrigare straff och har alltså överklagat tingsrättens dom till Göta hovrätten och hans önskan att få försvarsadvokaten Leif Silbersky som försvare har godkänts.

Mordförsök på Öxnehaga

– När jag såg domen så ansåg jag att den var såpass intressant att jag ville åta mig det, säger Leif Silbersky till Jönköpings-Posten

Åklagarkammaren överklagar

22-åringen har inte överklagat sin dom men han kommer ändå få gå igenom hovrättsförhandlingarna efter som åklagarna inte är nöjd med tingsrättens dom. De anser att 22-åringen också borde dömas för mordförsök eller i alla fall medhjälp till mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på Öxnehaga

Mer i ämnet