Olle Alsing är HV71:s nyförvärv som presenterades under torsdagen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Landslagsback klar för HV71 – andra nyförvärvet

Uppdaterad
Publicerad

HV71 fortsätter att möblera om truppen efter att det blivit klart att laget fortsatt spelar i SHL. På torsdagen blev det klart med landslagsbacken Olle Alsing från Leksand.

Olle Alsing kommer ursprungligen från Almtuna, men har de senaste säsongerna spelat för Leksand. han har även tagit en plats i Tre kronor.

– Han har levererat på en hög nivå under många säsonger i SHL och påvisat en stabilitet både i defensiven och offensiven. En spelare som gillar att spela i de avgörande lägena, säger Kent Norberg, sportchef i HV71 på klubbens hemsida.

Alsing har skrivit på för tre år.

– Det är en ära att få dra på sig HV-tröjan och åka in till nästan 7000 personer som skriker ”Hååååveeee”. Jag hoppas kunna bidra med bra förstapass och kanske någon skön dragning då och då, säger Olle Alsing.

Under fredagen meddelade klubben att kontraktet med den tjeckiske forwarden Radan Lenc förlängs i två år.

– Jag och min familj trivs väldigt bra i Jönköping och HV71 och ser fram emot att fortsätta min karriär här, säger Radan Lenc.

Nya tränare

Sedan tidigare är det klart att Anton Blomqvist blir ny huvudtränare och att Fredrik Stillman kommer tillbaka som assisterande tränare.

Dessutom följer forwarden William Ignberg Nilsson med från AIK till Jönköping på ett tvåårskontrakt. Ifjol gjorde 23-åringen 15 poäng på 42 matcher i Hockeyallsvenskan.

Fem lämnar

I veckan meddelade klubben att de fem spelarna Kalle Maalahti, Colby Sissons, Joni Ortio, Joonas Nättinen och Nicholas Shore lämnar.

– Det är kanonkillar allesammans, men nu går vi skilda vägar. Utöver nämnda spelare finns ytterligare några spelare vars kontrakt går ut, men som vi fortfarande har en dialog med om en eventuell framtid, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Ledningen möttes av stark kritik efter säsongen, bland annat av supportar – hör mer i videoklippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Davidsson kommentera de uppmärksammade banderollerna i spelaren. Foto: Mikael Fritzon/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.