Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klubben skriver i ett pressmeddelande att det behöver en nystart efter flera sportsligt tuffa säsongen. Foto: Johan Löf/TT, Mikael Fritzon/TT

Kent ”Nubben” Norberg och Johan Lindbom får lämna HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Johan Lindbom och Kent ”Nubben” Nordberg lämnar HV71. Klubben bryter kontraktet med ”Nubben” ett år i förtid.

Johan Lindbom återvände till klubben 2021 som ny klubbdirektör men lämnar nu HV71. Under de två senaste säsongerna har han mitt under säsongen lämnat sin roll som klubbdirektör för att stå i tränarbåset som huvudtränare.

– Det har varit en tuff process, och vi har jobbat stenhårt med de här olika lösningarna. Det är tuffa beslut och drabbar fina människor, säger Andreas Davidsson tillförordnad styrelseordförande i HV71.

”Nubbens” kontrakt bryts

Kent Norberg kom till klubben säsongen 2022/2023 och skrev då ett treårsavtal, men nu får han alltså lämna efter två år.

HV71 hade en tuff säsong som slutade i ett kval för att hålla sig kvar i hockeyns högsta liga SHL.

I den sista kvalmatchen mot Oskarshamn visade supportrarna sitt missnöje mot bland annat Kent ”Nubben” Norberg. I matchens sista minuter vecklades en banderoll ut där de krävde att sportchefen skulle avgå.

Har kritiken från supportrarna spelat in i beslutet?

–Nej det skulle jag inte påstå. Vi måste utgå från vad vi tror är bäst för HV:s framtid, sen får folk tycka och tänka vad de vill, säger Andreas Davidsson.

Redan i höstas fick han motstå kritik, i klippet nedan hör du hur ”Nubben” bemötte kritiken då.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var efter att HV71 åkte på en storförlust med 8-0 mot Malmö i höstas som kritiken växte. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.