Mannen har tidigare omplacerats och anklagas för både arbetsvägran och hotfullt beteende. Foto: SVT

Försvarsanställd i Eksjö riskerar uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

En försvarsanställd i Eksjö riskerar nu uppsägning efter sju år av konflikter med kollegor och arbetsgivaren. Mannen har tidigare omplacerats och anklagas för både arbetsvägran och hotfullt beteende.

Nu anser hans chef att förtroendet är förbrukat och föreslår att nämnden säger upp mannen. Enligt en anmälan till försvaret personalnämnd har mannen kallat kollegor för ”fet kossa” och ”flexhoror”.

Mannen har varit civilanställd i försvarsmakten i elva år. 2011 dömdes han för misshandel och fick i samband med det förändrade arbetsuppgifter, där han inte fick ha tillgång till vapen. Samma år vägrade han att åka på en arbetsresa utan att han ville uppge några skäl till sin chef. Han omplacerades, men problemen fortsatte genom åren med upprepade konflikter med kollegor och arbetsledare. Hans chefer kallar i en e-postutväxling mannen för verbalt aggressiv och högljudd.

I år gjordes nya försök att omplacera mannen, men personalchefen vid det regemente som tillfrågades meddelade att de inte hade någon ledig befattning för honom. Chefen för den avdelning inom försvaret där mannen är anställd skriver därför till försvarets personalnämnd att han inte längre har förtroende för mannen och begär att han ska sägas upp av personliga skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.