Försvarstal på Högskolan idag

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens skarpt kritiserade beslut att ändra styrelseform vid Högskolan i Jönköping, där nu rektor och skolornas vd får mer att säga till om, kallades det till presskonferens idag igen.

Men några nyheter bjöds inte. I stället blev det ett andra försvarstal, mot bland andra näringslivet. För Handelskammaren I Jönköping kritiserar beslutet på sin hemsida och skriver att mångfald nu bytts ut mot enfald.

– Handelskammaren har fäst en oerhörd vikt vid Högskolans interna styrningsfrågor. Jag tycker de borde fokusera på andra frågor som exempelvis hur vi ska lyckas få en bättre samverkan med alla företagen och hur vi i regionen kan hjälpas åt att få mer pengar från Stockholm. För det är egentligen en större fråga, säger Anita Hansbo rektor på Högskolan i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolebråket Jönköping

Mer i ämnet