Annie Lööf, partiledare Centerpartiet Foto: SVT

Annie Lööf kritisk

Uppdaterad
Publicerad

Annie Lööf som själv satt i högskolans styrelse fram tills att hon tillträdde som minister i förra regeringen menar att det finns anledning till att vara orolig.

Centerpartiets partiledare tycker att regeringen ska ta ett helhetsgrepp om frågan kring högskolans styrelse och den turbulenta situation som uppstått.

– Det är regeringen som utser styrelsen även om det är en stiftelsehögskola. här behöver regeringen ta ett helhetsgrepp om styrelsen, säger Annie Lööf till Jönköpings-Posten.

Högskolebråket Jönköping

Regeringen bör lyssna

Enligt centerledaren är det viktigt att styrelsen slår vakt om det unika samarbete som högskolan har med näringslivet. Hon menar vidare att det är beklagligt att regeringen inte väljer att lyssna på lokala krafter.

– Högskolans utveckling har byggt på den täta koppling till näringslivet. Jag tycker att regeringen bör lyssna, säger Annie Lööf till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolebråket Jönköping

Mer i ämnet