Foto: Jonatan Nilsson

Regeringen avsätter inte styrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen tänker inte vidta några åtgärder var gäller situationen vid högskolan i Jönköping. Tidigare har handelskammaren i Jönköpings län skrivit brev till ansvarig minister och krävt att regeringen ska agera och avsätta styrelsen efter ett beslut där mycket makt har centraliserats till rektorn.

– Vi kommer självklart att svara på brevet men det är inte regeringen som utser hela styrelsen ska man veta säger Helene Hellmark Knutsson(S), minister för högre utbildning och forskning, till Jönköpings-Posten.

Rektorns ansvar

Helene Hellmark Knutsson(S) menar att det främst är styrelsens och högskolans rektors uppgift att hantera den situation som har uppstått.

Högskolebråket Jönköping

När beslutet klubbades igenom i mitten av mars valde både styrelseordförande och vice ordförande att lämna sina uppdrag i protest. Nu måste högskolans nomineringskommitté föreslå två nya namn för regeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolebråket Jönköping

Mer i ämnet