Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Otroligt, otroligt roligt”, säger Hallbys mittsexa Rebecca Hofsten om att spela ännu en kvartsfinal i Jönköping. Hör mer av hennes tankar i klippet. Foto: SVT

Hallbys damer skriver historia i SM-slutspelet

Publicerad

I sitt första slutspel någonsin passade Hallbys damer på att slå mästarna Sävehof för första gången någonsin. Ikväll är det ny match på bortaplan i Partille arena.

Efter att matchserien kvitterats till 1–1 väntar idag bortamatch för Hallby, och till helgen en ny hemmamatch i Jönköping.

I Partille arena vann Sävehof den första matchen i serien med 38–23, innan Hallby besegrade göteborgarna med 34–30 i Jönköping.

– Spelarna visade från matchminut 1 till 60 att deras mentalitet verkligen var på rätt plats. De hade bestämt sig och det behövs verkligen i en sådan här match, säger lagets tränare Joachim Löfstedt om bragdresultatet senast.

Sävehof är stora favoriter. Vad talar för att ni slår ut dem?

Oj, mycket. Vi måste göra den här överbedriften och sedan måste vi ha en hel del tur också på vägen. Det har att göra med återhämtning, skador... allting måste klaffa om det ska hända.

Efter onsdagens match vänder serien hem till Jönköping igen på lördag. Skulle det fortfarande vara oavgjort mellan lagen efter den matchen väntar en avgörande batalj i Partille arena nästa vecka.

I spelaren hör du lagets tränare och mittsexa Rebecca Hofsten inför den tredje matchen mellan lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.