Foto: Privat

Daniel satt fast i bilkö i flera timmar

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Svärd lämnade Jönköping för en bilfärd på väg 40 mot Göteborg i eftermiddags men han kom inte längre än till Ulricehamn innan det blev stopp. – Nu börjar det rulla sakta, men i fyra timmar har jag suttit i kö, säger han.

Under eftermiddagen och kvällen har det varit stora problem i trafiken på flera håll i Jönköpings län. Mellan Bottnaryd och Ulricehamn på riksväg 40 skapades långa köer och framkomligheten var begränsad på grund av stillastående lastbilar.

Mycket trafik

En av dem som hamnade i snökaoset var Daniel Svärd på väg från Jönköping till hemstaden Göteborg. Efter fyra timmar i bilkö gav han upp och vände tillbaka till Jönköping.

– Nu har trafiken äntligen lossnat här men jag har suttit i kö sedan halv tre i eftermiddags. Det var helt stopp.

När SVT Nyheter Jönköping når Daniel är klockan snart 19 på onsdagskvällen och istället för att åka mot Göteborg har han vänt tillbaka till Jönköping där han tänker övernatta hos flickvännen. Han berättar att det är halt på vägen och att det ligger is och snö på vägbanan.

Stod helt still

– Som tur var hade jag full tank men hade man inte haft det hade det ju inte varit så roligt. Jag tänker på barnfamiljer som hamnar i en sådan här kö. För mig har det ändå gått bra.

Enligt trafikverket har flera lastbilar haft problem i Ulricehamnsområdet under onsdagseftermiddagen.

– Plogbilarna har därför inte heller kommit fram, men vid 18:30 släppte man på trafiken igen, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Vad tänker du om situationen?

– Det är väl sådant som händer, men det har säkert varit besvärligt för många bilister, konstaterar Daniel Svärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.