Foto: TT

Här är vägarna som får nya fartkameror

Publicerad

Det går för fort på flera av länets vägar. Det anser man på Trafikverket, som beslutat att sätta upp ett 20-tal nya fartkameror i länet under nästa år.

De nya kamerorna ska placeras på Växjövägen, riksväg 30, mellan Stigamo och Lammhult. Det innebär att hela sträckan ned till Växjö kommer att vara övervakad med fartkameror. Detsamma gäller sträckan österut till Vetlanda när sträckan mellan riksväg 40 vid Gisshult och Ekenässjön får fartkameror.

Den exakta placeringen och hur många kameror som sätts ut vet man inte i dagsläget, men ett riktmärke som Trafikverket har för att få optimal verkan är att det ska finnas en kamera var femte kilometer.

– Det går alldeles för fort nu på vägarna, säger Lasse Strandberg som SVT Nyheter Jönköping träffar i trafiken.

– Håller man rätt hastighet blir man ständigt omkörd.

Trafikverket har idag 1.500 trafiksäkerhetskameror ute i det svenska vägnätet, 55 av dom finns i Jönköpings län. Under nästa år, liksom under 2018, tillförs ytterligare 200.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.