Andreas Johansson. Foto: Bildbyrån

HV-tränaren ska ha använt färgindelning

Uppdaterad
Publicerad

Ett system med grön eller röd gubbe ska ha orsakat sprickan mellan tränaren Andreas Johansson och spelare i HV 71.

Färgerna har tolkats som om en spelare är värd att satsa på eller inte. Är man röd ska man i princip bort, bekräftar källor till Jönköpings Posten. 

Efter ett styrelsemöte i måndags berättade klubben att man vill fortsätta med tränaren Andreas Johansson och sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson. Ingen av sportcheferna har velat uttala sig om turerna och nu kommer alltså nya uppgifer.

Turbulensen i HV71

Enligt JP ska Andreas Johansson ha en anslagstavla där spelarna betygsätts genom röd eller grön färg. Det ska ha lett till ett mobbningsbeteende i omklädningsrummet. Enligt källan kan det ha påverkat spelare att lämna klubben efter den gångna säsongen. Tidningen har försökt att nå Andreas Johansson utan framgång. Han ska ha semester just nu.

”Måste reda ut”

Klubbdirektören Agne Bengtsson säger till tidningen att arbetssättet nu ska stoppas.

– Vi måste reda ut det här. Vi kan inte använda oss av symbolerna längre.

Han menar att systemet använts i en positiv anda, men att det inte uppfattats positivt i laget och därför har de beslutat att lägga det på is.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i HV71

Mer i ämnet