Tränaren Andreas Johansson blir kvar trots den turbulens som varit inom HV71.

HV71:s utredning efter turbulensen klar

Uppdaterad
Publicerad

Sportchefsduon Johan Davidsson, Johan Hult och tränaren Andreas Johansson – alla blir kvar i den organisation som nu satsar mot målet att HV71 tar SM-guld 2016.

Ja, efter den senaste tiden turbulens där sportcheferna Johan Davidsson och Johan Hult enligt flera medieuppgifter ska ha krävt att tränaren Andreas Johansson hoppar av så sväljer alla nu förtreten och jobbar vidare.

Det är summeringen av den utvärdering som nu gjorts och vad HV71:s ledning nu skriver på klubbens hemsida.

Turbulensen i HV71

Inga förändringar

– Vi har landat i beslutet att vi har den bästa besättningen, både på lednings- och tränarnivå, för att nå målet som är SM-guld 2016, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71.

– Styrelsen är av den uppfattningen att de frågor och de punkter vi diskuterat under utvärderingsarbetet är av karaktären att de ska kunna redas ut av den sportsliga ledningen tillsammans med ledarna runt A-laget, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71. Det innebär att vi inte kommer att initiera några förändringar i vår organisation till följd av utvärderingsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i HV71

Mer i ämnet