Foto: Fredrik Weibull

Samtliga i ledningen dementerar kris

Uppdaterad
Publicerad

I ett gemensamt meddelande på klubbens hemsida dementeras den påstådda krisen i laget.

Klubbdirektören säger att det framkommit visst missnöje som klubben har diskuterat under helgen, men att det ska röra sig om en kris dementerar han SVT Nyheter Jönköping.

– Ingen ska sparkas och ingen har sagt upp sig, säger Agne Bengtsson. Johan Davidsson och Johan Hult kommer fortsatt att vara sportchefer och Andreas Johanssson kommer att träna laget. Annat är rena spekulationer från media.

Turbulensen i HV71

Han menar att klubben varit inne i en process där en del missnöje har ventilerats.

– HV71 är en stark förening där det finns många viljor. Och nu har det ventilerats missnöje som uppkommit under säsongen.

Meddelande på hemsidan

Även i ett meddelande på klubbens hemsida dementeras uppgifterna om splittringen och att ett ultimatum har ställts. Meddelandet undertecknats av samtliga i ledningen; Hans-Göran Frick, styrelseordförande, Agne Bengtsson, klubbdirektör, Peter Ekelund, General Manager, Johan Hult, sportchef, Johan Davidsson, assisterande sportchef och Andreas Johansson, tränare i HV71.

”Sedan en tid tillbaka pågår ett intensivt arbete med att analysera den gångna säsongen. Styrelsen har tillsammans med klubbdirektören en daglig dialog med sportslig ledning, tränarstab och spelare. Vi har en bit in i utvärderingsarbetet kommit fram till några punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden och vi arbetar med den organisation vi har för att genomföra dessa förbättringar.

Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i HV71

Mer i ämnet