Foto: Bildbyrån

Kritiserade HV-tränaren bryter tystnaden

Uppdaterad
Publicerad

Efter några turbulenta dagar bryter HV71:s tränare Andreas Johansson tystnaden. I ett mejl till SVT Sport väljer han nu att kommentera de interna striderna i klubben:

”Turbulens ja. Har jag startat den? Nej!”.

Det var i lördags som nyheten slog ner. De bägge sportcheferna, Johan Hult och klubbikonen Johan Davidsson, ska ha ställt ett ultimatum: Antingen så lämnar tränaren Andreas Johansson sitt uppdrag, eller så slutar de.

Men även om det har förekommit mycket uppgifter och spekulationer i medierna, så är det ingen som officiellt bekräftat sprickan – förrän nu.

Turbulensen i HV71

I ett mejl skickar HV:s ifrågasatte tränare med en känga till dem som pratat med pressen:

”Källor ja, det verkar vara lätt att gömma sig anonymt. Ingen har sagt något till mig och jag är inte sugen att kasta paj och vara oproffsig”, skriver han.

När SVT Sport var i kontakt med Johan Davidsson under förmiddagen pågick ”processen” fortfarande för fullt – men kanske är de interna stridigheterna närmare en lösning.

Andreas Johansson har varit i blåsväder tidigare. I december 2013 sparkades han från sin roll som assisterande tränare i storklubben Färjestad, också då efter ett gräl med sportchefen.

– Under den sexveckorsperiod jag haft rollen som sportchef har det blivit tydligt för mig att Andreas höga ambitionsnivå som tränare skapat en viss otydlighet i signalerna till gruppen, sa Håkan Loob om klubbens beslut, till Expressen.

HV gick under dagen ut med ett pressmeddelande där styrelsen informerade om sina fans. Där konstaterar man att bristande erfarenhet kan ha legat bakom olika fel och missförstånd. Samtidigt betonar man i inlägget att de vill försöka lösa den pågående konflikten, snarare än att sparka ännu en tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i HV71

Mer i ämnet