Foto: Peter Lloyd

Hyllningsturnén till Afzelius gör stopp i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Succéturnén som hyllar Huskvarnabördige sångaren och låtskrivaren Björn Afzelius får en fortsättning. 18 spelningar blir det på fortsättningsturnén som gör ett stopp på Jönköpings teater den 8 oktober.

Björn Afzelius, som föddes 1947 i Stensholm i Huskvarna, hade en framgångsrik musikkarriär med 2,5 miljon sålda skivor. Mest kända sångerna är ”Sång till friheten” och ”Tusen bitar” som har spelats flitigt på radio genom åren. 1999 gick Björn Afzelius bort i cancer, endast 52 år gammal.

Fyllda konserthus

I fjol tog Olle Nyberg, som spelade med Globetrotters och Björn Afzelius under 15 år, initiativet till en hyllningsturné. Turnén blev en publiksuccé med fullsatta konserthus. Därför får nu turnén en fortsättning, skriver Werecki promotion i ett pressmeddelande.

Totalt blir det 18 spelningar i Sverige och Norge under hösten. Den 8 oktober gör turnén ett stopp på Jönköpings teater.

Bandet består av Göran blomgren, sång och gitarr, Mikael Nord Andersson, gitarr och sång, Mats Englund, bas och sång, samt Globetrotters originalmedlemmar Olle Nyberg, klaviatur, och Per Melin, trummor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.