Sandra misstänker att tjuvar rekar på hennes hus

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte helt ovanligt att inbrottstjuvar gör en koll innan ett inbrott för att försäkra sig om att ägarna är bortresta. I Habo råder en viss oro efter att flera villaägare misstänker att inbrott är på gång.

Sandra Dahlström från Habo har vid flera tillfällen hittat värmeljus och stenar på trappan tilll sitt hus. Hon tror att föremålen ska ha placerats dit under natten av inbrottstjuvar som gör en koll, plockas föremålen bort är husägaren hemma, annars är det fritt fram. Flera av grannarna har råkat ut för liknande händelser och nu oroar sig många för om inbrott är på gång.

– Det är ju en obehaglig känsla så klart. speciellt när man har dottern hemma och man vet att det varit någon här på natten, säger Sandra Dahlström.

Var extra vaksam

Enligt polisen dyker det upp liknande ärenden där personer har rekat kring bostäder.

– Det brukar dyka upp såna här fall nästan varje sommar. Man behöver inte vara orolig, men det vi brukar rekommendera folk är att var extra vaksam. Se till att någon klipper gräset och tar in posten när man inte är där, få det att se ut som att någon är hemma helt enkelt, säger Björn Dahlbäck poliskommissarie.

Läs också: Man vaknade av inbrottstjuven

Har vidtagit åtgärder

Under två veckors tid har Sandra Dahlström upptäckt föremål under trappan. Därför har hon nu vidtagit flera åtgärder för att minera risken för inbrott.

– Vi har nu polisanmält. Så polisen har extrabevakning i området. Vi har även skaffat kamera i huset och så har vi en grannsamverkan som skickar ut ett massmejl så fort det händer något i området, säger hon.

Läs också: Kvinna bestulen när hon låg på sjukhus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.