Man vaknade av inbrottstjuven

Uppdaterad
Publicerad

En 82-årig man i Mariannelund fick natten till tisdag påhälsning av en inbrottstjuv. Gärningsmannen tog sig in i villan genom ett fönster efter att ha krossat en ruta, men det är ännu oklart om något är stulet.

Mannen låg och sov när han vaknade av ett ljud och förstod att han hade inbrott. Han fortsatte att låtsas sova då han inte ville riskera att möta gärningsmannen utan tillhygge att kunna försvara sig med. Men när gärningsmannen kikade in i sovrummet och fick se 82-åringen ligga i sängen, försvann han omedelbart från huset.

– Gärningsmannen tog sig in i huset genom ett fönster efter att ha krossat en ruta, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman.

SVT Nyheter Jönköping har varit i kontakt med mannen, som vill vara anonym, berättar att han de senaste fem åren bott på annat håll. Huset har därför varit obebott större delen av tiden, något som han misstänker att gärningsmannen vetat om. 82-åringen bor numera i villan och han har ännu inte märkt om något blivit stulet.

Läs också: Sandra misstänker att tjuvar rekar på hennes hus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.