Jens Wickström, Sverige med hästen Glimra JPD i Klass J11 – Folksam Scandinavian Open 6:åringar semifinal under dag fyra av Falsterbo Horse Show den 7 juli 2015 i Falsterbo. Foto: Bildbyrån

Jens och hans hästar uttagna i OS-satsning

Uppdaterad
Publicerad

Jens Wickström som bor i Nässjö har fått med två av sina hästar i Ridsportförbundets OS- satsning. Målet är att hjälpa till att utveckla unga hästar mot de stora mästerskapen som OS i Tokyo 2020 och framtida mästerskap.

– Det känns ju bra så klart. Ett kvitto och bra feedback på att man jobbar åt rätt håll, säger Jens Wickström till Jönköpings Posten.

Målet är att hjälpa till att utveckla ekipagen mot de stora mästerskapen som OS i Tokyo 2020 och framtida mästerskap. Det ska göras i form av träningar för landslagsledningen där de också följer upp och rådgör kring hästens utveckling, skriver tidningen.

– Vi tar ett helhetsgrepp för att hitta talangfulla hästar, utveckla ekipagen och stimulera uppfödare, ryttare och hästägare att satsa vidare. Det är viktigt att hitta, behålla och utveckla svenska hästar som kan bli framtida mästerskapshästar, säger Ann Catrin Carlsson, projektansvarig i landslagstemat på förbundets hemsida.

Två hästar

Den ena hästen är åttaåriga Glimra och den andra är sjuåringen Sir Liberty som båda länge legat i toppskiktet i sina respektive årskullar resultatmässigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.