Två flickor har på kort tid berättat att de blivit utsatta för ofredanden av okända män i Jönköping. Foto: SVT

Krismöte efter larm om ofredanden

Publicerad

Två flickor har på kort tid berättat att de blivit utsatta för ofredanden av okända män i Jönköping. Nu har kommunen agerat och kallade på fredagen till krismöte tillsammans med polisen.

– Vi kommer att kommunicera internt till skolledningar och rektorer, säger David Norrfjärd, grundskolechef i Jönköpings kommun, till Jönköpings-Posten.

I torsdags anmälde en flicka att hon blivit utsatt för ett ofredande på Rosenlundsområdet i Jönköping. Och för en dryg vecka sedan försökte en okänd gärningsman locka med sig ett barn från en skola i Jönköping. Flickan blev skrämd och lyckades springa från platsen.

– Det var väldigt obehagligt för eleven som fick tas om hand av skolans personal, sa Mats Östholm, rektor på Råslättsskolan efter händelsen.

Händelsen blev mycket uppmärksammad och också flickans mamma, Mirette Lindgren pratade om oron över vad som kunde ha hänt.

– Hon skrek högt och har berättat att hon fick riva, nypa och sparka sig loss från honom, berättade Mirette Lindgren om hennes dotters upplevelse.

”Ta del av den oro som finns”

Nu har Jönköpings kommun kallat till krismöte tillsammans med polisen för att diskutera det inträffade, skriver Jönköpings-Posten.

– Vi kommer att kommunicera internt till skolledningar och rektorer så att alla har samma information på hur kommunen centralt arbetar med frågan, säger David Norrfjärd, grundskolechef i Jönköpings kommun, till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– I nuläget handlar det till stor del stor del om att kommunicera internt så att alla har en samlad bild och förutsättningar att möta och ta del av den oro som finns hos elever, vårdnadshavare och medarbetare,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.