Råslättsskolan Foto: Jonatan Nilsson/SVT

Okänd man försökte få med sig elev

Uppdaterad
Publicerad

En okänd man försökte på torsdagseftermiddagen locka med sig en elev på Råslättsskolan i Jönköping. Skolan ser allvarligt på händelsen och har extra personal på plats.

Det var på eftermiddagen igår som en elev blev kontaktad av en okänd man i en svart bil utanför skolgården på Råslättsskolan. Mannen ska ha försökt få med sig flickan och har enligt polisen tagit tag i hennes tröja. Flickan blev skrämd och lyckades springa från platsen.

Rektorn Mats Östholm ser allvarligt på det som hänt och skolan har informerat föräldrar via skolans kontaktforum.

– Det var väldigt obehagligt för eleven som fick tas om hand av skolans personal, säger Mats Östholm.

Han uppmanar också föräldrar att vara uppmärksamma och ser gärna att man följer sina barn till och från skolan. Skolan har även sett till att extra personal finns på skolgården när eleverna kommer till och går hem från skolan.

SVT Nyheter Jönköping har också pratat med föräldrar till barn på skolan som nu är oroliga.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till människorov men har i nuläget ingen misstänkt gärningsman. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.