Foto: TT

Lägenhetsbrand på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Råslätt i Jönköping under onsdagseftermiddagen. Hon hade själv tagit ut ur bostaden när räddningstjänsten kom till platsen.

Ett tiotal brandmän larmades vid 16:30 till en brand i ett flerfamiljshus på Råslätt i Jönköping. Vid framkomst konstaterades det att det brann i köket i en av lägenheterna på Kärrhöksgatan. Enligt polisen ska det ha börjat brinna efter matlagning.

– Det brann på spisen och i köksluckorna när vi kom in, berättar Christoffer Carmestedt, ansvarigt befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Kvinnan som bor i lägenheten hade redan hunnit ut när räddningstjänsten kom fram, men följde ändå med ambulans till sjukhus för kontroll eftersom hon andats in rök.

Branden kunde släckas och därefter kontrollerades så att den inte spridit sig till något annat utrymme.

Räddningstjänsten kommer nu att efterbevaka huset under några timmar.

Polisen kommer under kvällen att förhöra kvinnan på sjukhuset. Dessutom ska en teknisk undersökning av lägenheten genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.