Ställer in temaskräckkväll med clowner

Uppdaterad
Publicerad

Inför höstlovet med halloweenkväll som avslutning planerade Vaggeryds kommun en spökrunda med mördarclowner. Efter den senaste tidens händelser med otäcka clowner väljer nu kommunen att byta tema. – Det är sorgligt att det blivit så, säger Tommy Wallin, chef för ungdomsverksamheten.

Under hela höstlovet har kommunen aktiviteter för de skollediga ungdomarna. Lördagskvällen blir finalen och då hade kommunen tänkt sig att ha ett cirkustema.

– Vi brukar träffas i ungdomsgården och titta på film först, inga rysare utan mer lite scary-movie. Vi vill ju inte skrämma någon.

Sedan var tanke att med buss köra ut ungdomarna på landet där clowner skulle skrämmas längs en snitslad bana.

Men efter den senaste tidens incidenter då personer utklädda till clowner skrämt, misshandlat och hotat människor över hela landet, väljer nu kommunen att byta till zombietema.

– Det känns absolut nödvändigt, även om det är tråkigt för vi har hållt på med planeringen länge, säger Tommy Wallin. Men vi vill ju absolut inte skrämma någon, det ska vara mer en lustfylld skräckupplevelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.