Läkare kommer med nya bevis

Uppdaterad
Publicerad

Den läkare som förlorade sin yrkeslegitimation efter en förlossning på Höglandssjukhuset i Eksjö har nu lämnat in nya bevis i målet.

Det var 2011 som förlossningen inträffade och en kvinna blev allvarligt skadad och barnet dog efter att läkaren stått på sig att använda sugklocka i stället för att göra kejsarsnitt.

Vill få tillbaka

Mannen friades i tingsrätten men fick därefter sin läkarlegitimation indragen. En legitimation som han nu kämpar för att få tillbaka, Och i en inlaga till kammarätten, som han hoppas ska bevilja prövningstillstånd, så presenterar han ny bevisning. De nya bevisen består bland annat av statistik från liknande förlossningssituationer. Denna pekar, enligt Smålandstidningen, mot att flera läkare agerat på liknande sätt, och därmed visserligen frångått de riktlinjer som finns i sådana situationer, men ändå ansett att det varit bästa sättet att jobba på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hilda dog vid födseln

Mer i ämnet