Christian Thunholm från fotbollförbundet är på plats när det spelas landskamper i futsal i Jönköping.

Eliten i futsal gör upp i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Futsal är fotboll inomhus. Idag kunde man för första gången någonsin se landskamper i sporten i Idrottshuset i Jönköping.

Intresset för sporten är stort och den växer snabbt just nu och det är en av anledningarna till att det nu spelas futsal i Jönköping.

– Vi vill sprida sporten, visa upp den och det här är en bra arena, säger Christian Thunholm från Svenska fotbollförbundet.

En annan anledning är att Smålands fotbollförbund gärna ville vara med och arrangera. Matcherna är en del av turneringen Nordic cup. SVT Nyheter Jönköping var på plats när Norges och Grönlands landslag värmde upp. Under fredagskvällen spelar också Sverige mot Finland.

Växer fort

– Det är den snabbast växande sporten i Sverige, menar Christian Thunholm. I norra Sverige växer den enormt och flera stora fotbollsklubbar startat futsal-lag och jag tror att många kommer att följa efter.

Problemet är hallarna.

– Det kommer en inomhussport till som vill ha tider.

Publiksport

Fotboll inomhus är en publiksport, menar Christian Thunholm från Svenska fotbollförbundet.

– Det är show skulle jag vilja säga – bra tempo, tekniska spelare, snygga mål. Dessutom spelar man effektiv tid, så man kan inte maska. Det är en rolig sport att titta på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.