Cecilia Ljungqvist från Jönköping sitter i både Kommunals styrelse och i styrelsen för fackföreningens bolag Lyran. Foto: SVT

Lokal Kommunalordförande var med på lyxresan

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Ljungqvist, ordförande för Kommunal Sydväst, var med på fackföreningens uppmärksammade resa till London. Nu säger hon att hon är ångerfull.

Aftonbladet har avslöjat att flera i fackförbundets ledning under en resa till London gått på lyxkrogar och bott på dyrt hotell för medlemmarnas pengar.

Enligt tidningen gick resan på 100.000-tals kronor och fackledningen har gjort liknande resor till Frankrike och Italien.

Skandalen inom Kommunal

Efter att resan avslöjats avgick Anders Bergström, Kommunals kassör och tredje vice ordförande.

Cecilia Ljungqvist från Jönköping var en av de som också deltog.

Hon är ordförande för fackföreningens sydvästra distrikt som omfattar Jönköpings och Hallands län.

För P4 Jönköping uppger hon att hon är djupt ångerfull och att hon ”ber jättemycket om ursäkt”.

– Flera stycken av oss reagerade redan på resan att det här inte var som det ska gå till. Vi pratade om det naturligtvis, tyvärr var jag inte helt tydlig med att säga stopp och gå därifrån, säger Cecilia Ljungqvist till P4 Jönköping.

Hon sitter även i styrelsen fackföreningens bolag Lyran. Enligt Aftonbladet har verksamheten gått runt 320 miljoner kronor back.

Samtidigt har bolaget låtit nakenshower med en porrstjärna hyra in sig på deras lyxkrog Metropol Palais i centrala Stockholm.

– Jag ska fundera på det tills nästa vecka om jag ska avgå från Lyrans styrelse. Jag vill fundera på vad som gör mest nytta för Kommunal, säger Cecilia Ljungqvist till P4 Jönköping.

Runt 1.400 medlemmar har lämnat Kommunal sedan skandalerna avslöjats.

SVT Nyheter Jönköping har sökt Cecilia Ljungqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet