Foto: TT

Lugn natt för polisen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndag har varit lugn för polisen i Jönköpings län.

– Det har varit en väldigt lugn natt, i nuläget har vi inte fått in några anmälningar om misshandel, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid polisen.

Under lördagskvällen fick dock polisen rycka ut till Eksjö kommun där fyra elever på ett behandlingshem hade rymt. De hade tagit kanoter och paddlat ut till en ö i en närbelägen sjö. Polis tillkallades och fick låna en båt av räddningstjänsten för att ta sig ut till ön. Väl där omhändertogs eleverna och de fördes tillbaka till behandlingshemmet.

Under gårdagskvällen och natten har polisen även jobbat med några trafikbrott. En man i 50-årsåldern utan körkort stoppades i Tranås. Eftersom han gjort sig skyldig till liknande brott tidigare beslagtogs hans bil.

I Jönköping körde en bilist in i en stolpe i centrala stan vid midnatt. Polisen påträffade en stund senare föraren, en man i 55-årsåldern som var påverkad av alkhol.

Även på Rådhusgatan i Nässjö togs en misstänkt rattfyllerist senare på natten.

Däremot verkar det ha varit lugnt på den stora datorfesten Dreamhack på Elmiaområdet i Jönköping där tusentals ungdomar har samlats i helgen.

– I nuläget har vi fått in tre stöldanmälningar därifrån. I ett fall var det några hörlurar som blivit stulna. Annars verkar det ha varit väldigt lugnt där, säger Jan Lagerqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.