Man gripen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern hittades tidigare under kvällen svårt skadad en lägenhet i den östra delen av Jönköping. Hon avled senare och en man har nu gripits misstänkt för mord.

Det var under eftermiddagen som uppgifter från allmänheten kom in till polisen om att det var stökigt i en bostad i centrala Jönköping.

– Flera hade sett en man  uppträda aggressivt i området. Han hade stängt in sig i en lägenhet tillsammans med en kvinna och därför fattade vi beslutet att bryta oss in i lägenheten, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren.

Rosenlundsmordet

Han säger att flera uppgett att det var ett väldigt oväsen i lägenheten.

Svårt skadad

I bostaden hittades en kvinna svårt skadad.

– Mannen flydde samtidigt till en annan del av samma fastighet och en del av polisstyrkan höll koll på den misstänkte gärningsmannen, berättar Tommy Thorngren.

Första hjälpen gavs till kvinnan samtidigt som ambulans tillkallades. Hon fördes till sjukhus där hon senare avled.

Polisen tvingades förhandla med mannen i över en timme innan han greps. Han hade då flytt upp på en balkong. En förundersökning om mord har nu inletts.

Tommy Thorngren berättar att polisen blev kallad till området tidigare på eftermiddagen för att dämpa ett bråk mellan den nu gripne mannen och andra personer.

Varför greps han inte då?

–  Situationen bedömdes inte så allvarlig då, säger han.

Var kvinnan involverad i det bråket?

Nej, inte vad jag vet.

Förtegen

Polisen är förtegen om den gripne mannen som också han är i 20-årsåldern. De vill inte uppge om han är känd av polisen sedan tidigare. De vill inte heller säga något om den avlidna kvinnan eller hur hon bragts om livet.

– Det vi kan säga är att mannen har utövat yttre våld mot kvinnan, säger Tommy Thorngren.

Polisen kontaktade under kvällen anhöriga till mannen och kvinnan. Under kvällen var det flera som kom och lade blommor vid mordplatsen.

Göran Melin, insatschef från räddningstjänsten, var också på plats och han förklarar att de alltid försöker åka ut för att stötta när sådana här allvarliga händelser inträffar. Han uppmanar också till att ringa räddningstjänsten om de är närstående eller mår dåligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rosenlundsmordet

Mer i ämnet