En person fick föras till sjukhus efter en olycka söder om Tranås. Foto: Jan G. Franzén

Mer snö på väg in över länet

Uppdaterad
Publicerad

Vintern har gjort comeback och under söndagseftermiddagen och natten till måndag väntas mer snö.

Flera trafikolyckor inträffade på söndagsförmiddagen efter att snöfall dragit in över länet under natten. Vid 10.30-tiden voltade en bil av riksväg 32 i höjd med Säby kyrka. En person fördes till Eksjö sjukhus. Enligt frilansfotograf Jan G. Franzén var det mycket svårt väglag och det hade kommit cirka 20 cm snö.

Buss tvingades tvärnita

Ytterligare en olycka inträffade i korsningen mellan länsväg 653 och riksväg 26/47 i höjd med Brandstorp utanför Habo. Där ska en buss tvingats tvärnita för en personbil som höll på med en omkörning. Bussen hamnade i diket men busschauffören, som var ensam i bussen ska ha klarat sig utan skador.

Vid 13.30-tiden drabbades tre personer när bilen de färdades i åkte i diket i höjd med Adelöv på länsväg 133. Polis och räddningstjänst larmades till olyckan. De tre i bilen fick föras till sjukhus med ambulans men inga allvarliga personskador har rapporterats.

Mer snö under dagen

I höjd med Vänern och Vättern kan det komma 5-10 cm under dagen, skriver SVT Väder på sin vädersajt. Men det är först under söndagseftermiddagen som ett kraftigare nederbördsområde svänger in från Danmark. Även detta kan ge 5-10, i östra Småland 10-20 cm snö. Även risk för snödrev i samband med friska nordostvindar. I de sydligaste landskapen faller mest regn och blötsnö.

Vintern släpper inte taget

Under måndagen kan det komma ytterligare fem eller lokalt tio centimeter snö i söder. Med tidvis friska eller hårda vindar består risken för snödrev.

Trots att den meteorologiska definitionen av vår är uppfylld i söder tycks vintern inte släppa taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.